Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک منبع آگاه گفت: بر اساس مصوبه شب گذشته هیات دولت، نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و سوخت نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها به رقم قبلی برمی‌گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در پی سخنان شب گذشته رئیس جمهور با مردم که از صدا و سیما پخش شد و مواردی که برای اصلاح بازار سرمایه اعلام شد، پس از آن هیات دولت جلسه‌ای با حضور وزیر اقتصاد، وزیر صمت، وزیر نفت، رئیس سازمان برنامه، معاون اول رئیس جمهور، معاون اقتصادی رئیس جمهور و رئیس سازمان بورس برگزار کرد که مصوبات خوبی برای حمایت از صنایع بورسی در این جلسه گذرانده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند قرار است این مصوبات به صورت رسمی از طریق سخنگوی دولت اعلام شود، اما یک مقام آگاه  اعلام کرد: یکی از دلایل ریزش شاخص بورس بندهایی بود که قبلا مصوب شده بود و اجرا نمی‌شد، از جمله آن سقف خوراک گاز پتروشیمی‌ها به میزان هر مترمکعب تا سقف ۵ هزار تومان و سوخت نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها تا سقف ۲ هزار تومان باشد.   این مقام آگاه گفت: همچنین بر اساس مصوبه دیگر هیات دولت قرار شد برای تسعیر دارایی‌های ارزی بانک‌ها که قبلا به نرخ ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان محاسبه می‌شد اما مالیات بر منابع ارزی بانک‌ها به میزان ۹۰ درصد نرخ سامانه نیما اخذ می‌شد که در واقع برای مالیات ۲۲ هزار تومان محاسبه می‌شد و این باعث زیان بانک‌ها می‌شد، اما قرار شد طبق مصوبه دولت این دو نرخ به هم نزدیک شوند و هم نرخ تسعیر و هم نرخ مالیات بر اساس نرخ سامانه نیما محاسبه شود که این باعث رشد چشم‌گیر در سودآوری بانک‌ها می‌شود. همچنین مصوب شد بانک مرکزی هرچه سریع‌تر این مصوبه دولت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای اجرا ابلاغ کند.   وی افزود: مصوبات دیشب دولت اتفاق مهمی برای شرکت‌های بازار سرمایه به شمار می‌رود.   به گفته وی نرخ خوراک پتروشیمی‌ها ۱۰ درصد و نرخ خوراک نیروگاه هم ۱۰ درصد و همچنین نرخ سوخت پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها و نیروگاه‌ها ۵۰ درصد افزایش یافته بود و در ماه گذشته وزارت نفت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حدود ۸۲۰۰ تا ۸۳۰۰ برای هر مترمکعب محاسبه می‌کرد؛ یعنی بر اساس مترمکعبی حدود ۳۲ تا ۳۳ سنت که با دلار ۲۵ هزار تومانی رقم ۸۲۰۰ تومان می‌شود، در حالی که در کشور امارات نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ سنت یعنی به اندازه ۴ هزار تومان می‌شود، در حالی که ما خوراک گاز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای پتروشیمی‌ها ۸۲۰۰ تومان می‌دادیم که این باعث شد صرفه اقتصادی پتروشیمی‌ها از بین برود، حتی شرکت تولید اوره کاوه هم تولید خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ متوقف کرد تا قیمت گاز به نرخ قبلی برگردد.   این منبع آگاه گفت: بر اساس مصوبه هیات دولت قرار بر این شد که نرخ خوراک مانند کشورهای همسایه با یک سقف ریالی اعلام شود و حتی برای دو ماه باقیمانده از سال جاری هم نرخ خوراک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای پتروشیمی‌ها ۵ هزار تومان و نرخ سوخت برای نیروگاه‌ها و فولادی‌ها ۲ هزار تومان اعلام شود که این باعث می‌شود پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها دوباره جان بگیرند.   این منبع آگاه همچنین درباره نرخ تسعیر ارز گفت: برای نرخ تسعیر دو نرخ سامانه سنا و نیما وجود دارد که حدود ۲۴ هزار تومان است اما بانک مرکزی می‌گوید بر اساس عرضه و تقاضا هفته‌ای ۲۰۰ تومان به این نرخ اضافه می‌شود و این برای پیش‌بینی فعالان اقتصادی اما درواقع این رقم هزینه‌های زیادی ایجاد می‌کند، برخی از بانک‌ها حساب‌های ارزی، وام ارزی و دارایی ارزی دارند که قبلا می‌گفتند، بر اساس تسعیر نرخ ارز دارایی‌های بانک‌ها با مأخذ ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان محاسبه شود، اما با مصوبه دولت قرار شد این دارایی‌های ارزی به نرخ ۲۲ هزار تومان محاسبه شود و این باعث می‌شود صنایع بانکی در بورس رشد کنند و سهام آنها از ریزش نجات پیدا کند.         انتهای پیام   منبع: فارس  

منبع: دانا

کلیدواژه: نرخ خوراک پتروشیمی ها تومان محاسبه نیروگاه ها هزار تومان هیات دولت بانک ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۵۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند

احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت نامه‌ای که در خصوص سیاست‌های ارزی و نحوه بازگشت ارز به نیما خطاب به رهبری نوشته شده وجهه قانونی ندارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم, احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت نامه‌ای که در خصوص سیاست‌های ارزی و نحوه بازگشت ارز به نیما خطاب به رهبری نوشته شده وجهه قانونی ندارد.

وی افزود چون اولا اصلا خطاب به رهبری نوشته نشده بود و با این عنوان از ما امضا نگرفتند. دوما قرار بود نامه تحویل برخی از مسئولین مربوطه مثل دکتر فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی و آقای مخبر شود‌. سوما قرار بود اصلا این نامه منتشر نشود‌. نکته بعد اینکه این نامه از سوی آقای جهرمی مدیرعامل بورس کالا به ما ارسال شد تا نامه را امضا کنیم.

وی ادامه داد خود ما در انجمن پتروشیمی که بزرگ‌ترین صادرکننده کشور هستیم و بیشترین ارز را وارد کشور می‌کنیم نزد آقای فرزین رفتیم و مسائل خودمان را مطرح کردیم و با نتیجه از جلسه خارج شدیم. هیچ مشکلی هم با سیاست ارزی بانک مرکزی نداریم و در هماهنگی کامل هستیم. 

این فعال اقتصادی اضافه کرد : درب اتاق آقای فرزین همیشه به روی ما صادرکنندگان باز است و همیشه وقت می‌دهند تا ما نظراتمان را با ایشان در میان بگذاریم. الان هم مشغول کار هستیم و ارز خودمان را به‌طور کامل وارد سامانه نیما می‌کنیم. بانک مرکزی پشتیبان تولید است و ما هم بنابر وظیفه در خدمت بانک مرکزی هستیم. برخی جوسازی‌ها نباید به اقتصاد کشور لطمه بزند‌ چون این خواسته دشمنان ماست.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد مشخص نیست چرا در این شرایط جنگ اقتصادی چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند و آن را به دور از مسائل اخلاقی و حرفه‌ای منتشر کردند. به عقیده من جریانی این نامه غیرقانونی را تنظیم و منتشر کرده‌اند که به تازگی موظف به تحویل ارز در سامانه نیما شده‌اند و از این موضوع شاکی هستند. ما سالیان طولانی است که این کار را انجام می‌دهیم و مشکلی هم نداریم.

وی ادامه داد اصلا بعید است برخی انجمن‌ها مثل صنعت کفش و نساجی که این نامه را مهر کرده‌اند ارز چندانی به نیما بیاورند که حالا نامه گلایه‌آمیز هم نوشته‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود